23 jan Mandala

A mandalákat nagyon sokféle területen használhatjuk. Az, hogy kinek és miért tetszik egyén függő. Van, aki például egy mandala jelentésében hisz és van, akinek egyszerűen esztétikailag tetszik.http://visualcage.ru

Amikor elkezdtem mandalákat festeni csak úgy magamnak, akkor az fogott meg benne, hogy milyen végtelen a lehetőség amit a forma- és színvilág játéka biztosít. Nem fogok hazudni, semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottam neki. De valahogy mégis jó érzés volt festeni. Aztán arra gondoltam, ha úgy tekintek rá, mint egy szimbólum rendszerre, akkor miért ne csempésszek bele olyan dolgokat, amiket „erősíthetnék” önmagamban. És így kezdtem először utána olvasni és belekóstolni a színterápiás dolgokba is. Utólag jókat mosolyogtam, mikor teljesen spontán, nem tervezett színekkel festettem meg egy falat itthon (legalábbis ezt hittem ), és aztán elkezdtem utánajárni a színek jelentésének, hisz tudat alatt is azokat alkalmaztam a mandala színeiben illetve a színek jelentésében, amiben az akkori életszakaszomban épp szűkölködtem.

Utána már konkrét jelképeket is tettem bele, persze mindezt finoman, hogy ne legyen feltűnő és harmonikus maradjon. Amikor ezt látták páran, gyakran hangzott el a kérdés: És hiszel is benne?

Nos erre nem tudok egyértelműen válaszolni, de mivel elég nyitott személyiségnek tartom magam, így nem vetem el a lehetőségét a működésének. Amúgy meg, ha van jelentése, ha nincs, tetszik és kész. J És érdekes figyelni a reakciókat amikor a nappaliban vagyunk, ahol ez a hatalmas éjjel világító mandala van felfestve, mert ahogy a kanapén ülünk és beszélgetünk, mindenkinek oda-oda téved a szeme akaratlanul is, mintha csak vonzaná a figyelmet. Na jó, ez nyilván nem csak a festés miatt van, hanem a beleépített üveggyöngyök is érdekesen játszanak a fénnyel, de akkor is jó érzés, szóval bátran ajánlom mindenkinek!

Ha megrendeléssel, technikákkal vagy anyagokkal kapcsolatban bármilyen kérdés felmerülne, örömmel válaszolok: info@zenaart.hu

Márta Zenkó
zenkomarta@zenaart.hu
Nincs komment

Itt hagyhatsz kommentet

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com