25 Sze Közös élmény az Everness fesztiválon

Megható pillanatokban volt részem az Everness fesztiválon, amikor Kovács Miklóssal kicsit belekóstoltunk veletek a közös alkotás élményébe. A résztvevők kaptak egy feladatot, ami alapján el kellett készíteni egy pasztell rajzot. Miután végeztek azt kértem, hogy mondjanak róla pár jellemzőt, ők milyennek látják a saját rajzukat. Mivel a feladat az életük eseményeihez volt köthető, így elsősorban mindenki inkább az elmúlt időszakát jellemezte 3 szóval. Meghallgattam és kértem mindenkit, hogy ha azt érzik és nyitottak rá, menjenek oda egy másik emberhez, és engedjék meg azt, hogy egy számukra idegen is mondjon 3 jellemzőt a képükről. Gyönyörű volt hallani, mikor egymástól függetlenül visszaköszöntek ugyanazok a szavak, ami ellentétes volt a megalkotójának jellemzésével.alkotás
Számomra ez is azt igazolta, hogy amikor magunk alatt vagyunk, olyankor egy sötét szemüvegen keresztül látjuk a dolgokat, de egy objektív szemlélő, meglátja az alkotásban azokat az erő-forrásokat is, amire mi épp nem vagyunk tudatosak az adott események hatására.
És ez felidézte bennem annak az afrikai törzsnek a szellemiségét (ami már körbejárta az internetet), ahol ha a törzs tagja, ha valami rosszat tett, akkor beállították egy körbe és “rákiabálták” azokat a tulajdonságokat, amik az adott személyben jók voltak, azokat, ahogy a többiek látták őt, hogy érezhesse azt, hogy szeretve van.
Сипуха

 

A mi csoportos foglalkozásainkon, ennek egy szelete szintén bele van csempészve az előadásokba.
Azt, hogy miként, megtudhatod ha eljössz…
Várunk szeretettel!

Jelentkezni a www.pongrazdora.hu oldalon tudtok a Művészetterápia fül alatt.

Márta Zenkó
zenkomarta@zenaart.hu
Nincs komment

Itt hagyhatsz kommentet

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com